• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kuperus

Bij Kuperus besteden we veel aandacht aan uw individuele wensen. Wij bieden maatwerk zoals maatwerk bedoeld is.

Kuperus

Wilt u écht ontspannen slapen, om elke dag lekker uitgerust wakker te worden? Dat kan in een bed van Kuperus, handgemaakt met uitsluitend natuurlijke materialen. Met ruim honderd jaar ervaring in het ontwikkelen en bouwen van bedden staan wij garant voor topkwaliteit.

 

MAATWERK

Bij Kuperus besteden we veel aandacht aan uw individuele wensen. Wij bieden maatwerk zoals maatwerk bedoeld is. Of het nu gaat om de maatvoering van de boxspring of het hoofdbord, in overleg is bijna alles mogelijk.

 

HOFLEVERANCIER

Het geheim van ons succes? Wij leunen nooit tevreden achterover, maar blijven altijd op zoek naar hoe het beter kan. We luisteren naar onze klanten en gaan met hun opmerkingen aan de slag. Zo worden onze medewerkers nog elke dag beter in hun vak. En dat ons vakmanschap alom wordt erkend, blijkt wel uit het feit dat wij ons bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier mogen noemen.

 

HANDGEMAAKTE BEDDEN SINDS 1905

Aan het begin van de vorige eeuw vertrok de dominee van Workum vanuit zijn noodlijdende dorp aan de Zuiderzee naar Almelo. Zoals dat wel vaker gebeurde in die tijd, nam de geestelijke in zijn kielzog wat geloofsgenoten mee. Zo ook de familie Kuperus. Vader Sjoerd Kuperus maakte matrassen en ledikanten en zijn zoons Gerrit en Hidde hielpen hem daarbij. In 1905 vestigde Kuperus zich officieel als beddenfabrikant in Almelo. Het waren zware tijden maar de beddenfabriek aan De Boompjes groeide gestaag. Toen Gerrit de zaak van zijn vader overnam was het bedrijf al uit zijn jasje gegroeid en moest er gezocht worden naar een grotere ruimte. Het bedrijf verhuisde naar de Looleestraat in Almelo. Kuperus onderscheidde zich toen al door vernieuwingsdrang. Zo vroeg Sjoerd Kuperus jr. vlak voor de Tweede Wereldoorlog een Europees octrooi aan voor een unieke spiraalbodem. Ondanks de Duitse bezetting nam Sjoerd jr. het bed in productie. De spiraalbodems werden vanaf toen in grote aantallen geproduceerd.

Kuperus maakte in de jaren vijftig en zestig de Kupahspiralen en bedacht het ruimtebesparende kantelbed. Nog altijd worden de Kuperus-producten uit die tijd gebruikt. Tientallen jaren oud, maar niet stuk te krijgen.